Yhteystiedot

Sähköposti: laulupaivat.lohjan(at)gmail.com

Kurssisihteeri Ulla Lammassaari

Taiteellinen johtaja Jorma Elorinne jorma.elorinne(at)uniarts.fi

Puheenjohtaja Nina Granath
ninagranath(at)hotmail.com

Postiosoite:
Lohjan Laulupäivät ry. Suittilankatu 12
08100 Lohja

Uutiset

24.11.2021Sääntömääräinen syyskokous tänään!Lue lisää »2.7.2021Lohjan Laulupäivät 30 vuotta!Lue lisää »8.4.2021Sääntömääräinen kevätkokous 22.4.2021 klo 18Lue lisää »

Luennoitsijat

Päivi Arjas

Päivi Arjas suoritti filosofian tohtorin tutkinnon vuonna 2002 Jyväskylän yliopistossa aiheenaan muusikoiden esiintymisjännitys. Sellonsoittoa hän on opiskellut Kuopion konservatoriossa (jatkotutkinto 1993).

Arjas työskentelee nykyisin Sibelius-akatemiassa esiintymis- ja oppimisvalmennuksen lehtorina sekä jousten aineryhmän johtajana. Aiemmin hän toimi Jyväskylän ammattiopiston konservatoriossa sellonsoiton opettajana. Hän on pitänyt koulutustilaisuuksia muusikoiden esiintymisvalmennuksesta ja pedagogiikasta soitonopettajille ja ammattiopiskelijoille Suomessa ja eri puolilla Eurooppaa. Hän on myös toiminut kansainvälisissä tehtävissä (Euroopan konservatorioliitto, luentoja kansainvälisissä musiikkikasvatuksen kongresseissa).

Arjaksen vuonna 1997 ilmestynyt kirja "Iloa esiintymiseen -muusikon psyykkinen valmennus" on edelleen alan suomenkielinen perusteos.

Kuvateksti

Liisa Pimiä on tämän hetken kysytyimpiä korrepetitioon erikoistuneita pianistejamme.

Hänen ohjelmistonsa kattaa yli 90 oopperaa, sekä lisäksi operetteja, oratorioita ja orkesteriteoksia aikaisesta musiikista nykysävellyksiin asti.

Hän on toiminut vuodesta 1992 lähtien Sibelius-Akatemiassa niin    vt. lehtorina kuin päätoimisena tuntiopettajana. Kaudella 1997-98 hän toimi Sibelius-Akatemian oopperakoulutusosaston varajohtajana, sekä vuodesta 2002 korrepetition lehtorina. Suomen Kansallis-oopperaan hän oli kiinnitetty vuosina 1998-2000.     

Liisa Pimiä on työskennellyt useiden arvostettujen kapellimestareiden kanssa, kuten mm. Thomas Adès, Howard Arman, Philippe Auguin, Maurizio Barbacini, Richard Bonynge, Miklós Erdélyi, John Fiore, Mikko Franck, David Heusel, Alberto Hold-Garrido, Okko Kamu, Eri Klas, Markus Lehtinen, Hannu Lintu, Jorma Panula, Pertti Pekkanen, Vello Pähn, Paolo Olmi, Pietro Rizzo, Esa-Pekka Salonen, Jukka-Pekka Saraste, Leif Segerstam, John Storgårds, Ulf Söderblom, Kari Tikka.

Esiintyvänä taiteilijana Pimiä on tullut tunnetuksi mm. Roberto de Biasion, Salvatore Fisichellan, Giorgio Casciarrin ja lukuisien muiden italialaislaulajien partnerina vuotuisissa Suomen Beniamino Gigli- seuran konserteissa, laulukilpailujen ja -konserttien pianistina Suomessa ja ulkomailla, sekä monissa Vuoden taiteilija -sarjan konserteissa Savonlinnan Oopperajuhlilla, jonka henkilökuntaan hän kuului vuosina 1998-2010.

Liisa Pimiä kutsuttiin v. 2004 Milanon Conservatorio di Musica ¨Giuseppe Verdin¨, sekä v. 2006 Bolognan Conservatorio di Musica ¨G. B. Martinin¨ vierailevaksi opettajaksi. Syksyllä 2007 hän toimi    R. Wagner; Die Walküre -produktion korrepetiittorina Thaimaan Bangkok Operassa.

Italialaisen sopraano Wilma Vernocchin kanssa Pimiä on järjestänyt vuodesta 2005 laulutekniikan ja italialaisen musiikin mestarikursseja Suomessa ja Italiassa, sekä toiminut pianistina lukuisissa konserteissa, tapahtumissa ja kilpailuissa eri puolilla Italiaa.

Keväällä 2013 Pimiä debytoi Carnegie Hallin Weill Recital Hallissa IBLA Grand Prize 2012 World Music Competition -kilpailun voittajien konsertissa, jossa tuomariston toivomuksesta hän esiintyi yhden laulajan sijasta kaikkien neljän partnerina.

 

Kuvateksti

Jorma Elorinne on toiminut vuodesta 2002 Lohjan Laulupäivien taiteellisena johtajana.
Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Mikko Pasanen ja Matti Lehtinen. Yksinlaulun diplomitutkinnon hän suoritti v. 1979 ja antoi ensikonsertin v. 1981, laulupedagogiksi ja oopperalaulajaksi hän valmistui v. 1982. Opintojaan Elorinne on täydentänyt Italiassa ja Saksassa.
Sibelius-Akatemian laulutaiteen lehtorina toimiva Jorma Elorinne on vieraillut vuodesta 1981 lähtien Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla usean vuoden ajan erilaisissa rooleissa. Huomattavan menestyksen hän saavutti Savonlinnassa kesällä 1988 laulamalla Amonasron roolin Giuseppe Verdin oopperassa Aida.
Jorma Elorinne on erikoisesti tullut tunnetuksi hengellisten laulujen tulkitsijana. Tällä alueella hän on tehnyt useita levytyksiä. Hän on esiintynyt myös erilaisissa oratoriotehtävissä.